Posted by BATJARGAL in

말이 트이는 한국어 2, 쪽 67-69
1. 종업원- үйлчилгээний ажилтан
2. 제안하다- зөвлөх
3. 정식- оройн хоол, меню дээрх хоол
4. 해파리 냉채- медузагаар хийсэн холимог
5. 편육- үхрийн чанаж хэрчсэн мах
6. 탕평 채- олон төрлийн хоолыг 1 таваг дээр тавьсан байх ба голд нь байгаа гуриланд ороож иддэг хоол
7. 빈대떡- хайрсан догг
8. 문어회- ужон шиг загасаар хийсэн түүхий хоол суши шиг хоол
9. 신선로- олон төрлийн хоол 1 томор тавганд тавьсан байх ба халаахад зориулсан таваг юм
10. 떡국- догтой шөл
11. 식혜-будаанаас гаргасан амтат шүүс
12. 수정과- хүрэн өнгөтэй, жимснээс гаргасан амтат шүүс
13. 야채- хүнсний ногоо
14. 쇠고기- үхрийн мах
15. 국물- шөл
16. 흰떡- будааны дог
17. 끓다- буцалгах
18. 재료- түүхий эд, хэрэглэгдэх зүйл
19. 순서- дэс дараа
20. 별 말씀을요-
21. 김치를 담그다- дарах
22. 배추- бөөрөнхий байцаа
23. 고춧가루- хуурай чинжүү
24. 파- ногоон сонгины иш
25. 마늘- сармис
26. 생강- цагаан гаа
27. 새우- сам хорхой
28. 혼자- ганцаараа
29. 반으로 가르다- зүсэх, огтлох, салгах
30. 소금물에 담그다- давстай усанд хийх, дарах
31. 사이- хооронд, завсар
32. 뿌리다- цацах
33. 을/를 절이다- давслах
34. 절다-доголох
35. 깨끗이- бүрэн гүйцэд, цэвэрхэн болтол
36. 씻다- угаах
37. 물기를 빼다- усыг нь хатаах
38. 양념- амтлагч
39. 길이 썰다- урттай огтлох, хэрчих
40. 다지다- нухах
41. 섞다-холих
42. 설탕- чихэр

Pathfinder 제6과 73,74쪽  

Posted by Djk in ,

계량컵 – хэмжих аяга
국자 – хоолны халбага, шанаганцар
도마 – махны мод
믹서 – холигч, зуурагч
저울 – жигнүүр, жинлүүр, дэнс
주걱 – утгуур (будааны)
칼 – хутга
병따개 – бөглөө онгойлгогч
조리 – хоол унд, хоол унд бэлтгэх, хоол унд хийх,, гам, гам сахих
기구 – гэр ахуйн хэрэгсэл, багаж хэрэгсэл,, агаарын бөмбөрцөг,, байгууллага
조리 기구 – гал тогооны хэрэгсэл
식기 – хоолны сав суулга, аяга таваг
냄비 – түмпэн сав
밥솥 – будаа агшаах тогоо,, будаа агшаагч
프라이 팬 – хайруулын таваг
주전자 – данх
대접 – хул аяга,, үхрийн гуяны мах,, дайлах,, зүй зохистой харьцаа
공기 – таваг, сав,, агаар, хий мандал,, байр байдал, санаа бодол (хүмүүсийн),, нийтийн эд зүйл
접시 – таваг
수저 – халбага ба савх
포크 – сэрээ
방법 – арга, арга зам, арга барил
갈다 – нунтаглах, үрэх,, билүүдэх ирлэх,, зүлгэх, засч янзлах, , хавирах (шүд),, хагалах,, солих
굽다 – шарах, хайрах,, жигнэх, барих,, чанах, болгох,, шатаах (ваар, туйпуу),, давс гаргах,, бөгтийх, бөгтөр болох,, тахийх, муруйх,, мойнийх (хуруу),, тойрч явах, тойрч гарах
끓이다 – буцалгах,, болгох, чанах
다지다 – татах, нунтаглах, бяцлах (мах, хоол амтлагч),, дагтаршуулах,, анхааруулах, бататгах
무치다 – амтлах
반죽하다 – зуурах
볶다 – шарах, хайрах, хуурах,, залхтал нь нэхэх, үйлийг нь үзэх, амар заяа үл үзүүлэх
부치다 – шарах, хайрах
삶다 – чанах, болгох,, хахуульдах
썰다 – хэрчих, жиргэх, хөшиглөх
양념을 하다 – амтлагч хийх
익히다 – болгох, боловсруулах,, нүдлэх, тогтоох, сургах, тогтоох, дасгах, дадлагажуулах
자르다 – хэрчих, огтлох, цавчих,, хайчлах,, халах,, татгалзах
절이다 – давслах
찌다 – жигнэх,, төөнөх, цоонох
튀기다 – шарах,, чавхдах, чомбодох, инчдэх, няслах,, үсчүүлэх
거품 – хөөс
껍질 – хальс,, арьс,, бүрхүүл
벗기다 – хуулах,, тайлах
형식 – хэлбэр, гадаад байдал,, тодорхой байдал, тогтсон шинж
재료 – материал, хэрэглэгдэхүүн, түүхий эд, орц
취향 – сонирхол
양파 – бөөрөнхий сонгино
파 – ногоон сонгино
가래 – цувимал, цувисан хэсэг, хэрчсэн хэсэг
계란 – өндөг
양 – орц хэмжээ,, тоо хэмжээ
알맞다 – таарах, тохирох
우선 – эхлээд, давын өмнө, юуны түрүүнд, юуны өмнө,, эн тэргүүн, урьтаж, нэн түрүүн
원하다 – хүсэх, мөрөөдөх
간 – турш, хооронд, хугацаатай
완전히 – бүрэн
색다르다 – онцгой, гойд, ер бус
더욱 – улам, илүү том, илүү их
담백 – уураг, протейн