Posted by BATJARGAL in

말이 트이는 한국어 2, 쪽 67-69
1. 종업원- үйлчилгээний ажилтан
2. 제안하다- зөвлөх
3. 정식- оройн хоол, меню дээрх хоол
4. 해파리 냉채- медузагаар хийсэн холимог
5. 편육- үхрийн чанаж хэрчсэн мах
6. 탕평 채- олон төрлийн хоолыг 1 таваг дээр тавьсан байх ба голд нь байгаа гуриланд ороож иддэг хоол
7. 빈대떡- хайрсан догг
8. 문어회- ужон шиг загасаар хийсэн түүхий хоол суши шиг хоол
9. 신선로- олон төрлийн хоол 1 томор тавганд тавьсан байх ба халаахад зориулсан таваг юм
10. 떡국- догтой шөл
11. 식혜-будаанаас гаргасан амтат шүүс
12. 수정과- хүрэн өнгөтэй, жимснээс гаргасан амтат шүүс
13. 야채- хүнсний ногоо
14. 쇠고기- үхрийн мах
15. 국물- шөл
16. 흰떡- будааны дог
17. 끓다- буцалгах
18. 재료- түүхий эд, хэрэглэгдэх зүйл
19. 순서- дэс дараа
20. 별 말씀을요-
21. 김치를 담그다- дарах
22. 배추- бөөрөнхий байцаа
23. 고춧가루- хуурай чинжүү
24. 파- ногоон сонгины иш
25. 마늘- сармис
26. 생강- цагаан гаа
27. 새우- сам хорхой
28. 혼자- ганцаараа
29. 반으로 가르다- зүсэх, огтлох, салгах
30. 소금물에 담그다- давстай усанд хийх, дарах
31. 사이- хооронд, завсар
32. 뿌리다- цацах
33. 을/를 절이다- давслах
34. 절다-доголох
35. 깨끗이- бүрэн гүйцэд, цэвэрхэн болтол
36. 씻다- угаах
37. 물기를 빼다- усыг нь хатаах
38. 양념- амтлагч
39. 길이 썰다- урттай огтлох, хэрчих
40. 다지다- нухах
41. 섞다-холих
42. 설탕- чихэр

This entry was posted on Saturday, January 17, 2009 at 1/17/2009 06:55:00 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment